EnergyCare bespaart


Wat u van ons mag verwachten:
Wij helpen u zo goedkoop mogelijk energie inkopen, rekening houdend met het risicoprofiel en de eisen van uw bedrijf. EnergyCare drukt de prijzen door onder meer de volgende technieken toe te passen:


Collectief inkopen

EnergyCare is een onafhankelijk inkoper voor KMO's en grote bedrijven. Collectief inkopen komt neer op het bundelen van de inkoop van verschillende afnemers. EnergyCare combineert de volumes van haar klanten en besteedt dit als één blok aan. Hierdoor profiteert u van prijszettingen die normaal gesproken alleen voor zeer grote bedrijven zijn weggelegd. Elke afzonderlijke afnemer geniet dus van het schaalvoordeel dat EnergyCare op deze manier creëert. De meeste kleinere bedrijven hebben voldoende aan enkele honderdduizenden of een paar miljoen kWh per jaar, EnergyCare koopt jaarlijks voor 10-tallen miljoenen kWh aan energie in.


Inkooptiming

Energieprijzen fluctueren sterk. In één jaar tijd kunnen energieprijzen op de groothandelsmarkt met meer dan 50% stijgen of dalen. Inkopen op het juiste moment is dus essentieel. Los van de ingekochte hoeveelheid kan dus ook de inkooptiming uw bedrijf duizenden euro's per jaar opleveren.

Naast vraag en aanbod wordt de energieprijs bepaald door een groot aantal andere factoren zoals:

  • De prijs voor ruwe olie, aardgas en steenkool
  • De kosten voor CO2-uitstoot
  • De economische toestand
  • Natuurrampen
  • Geopolitieke invloeden
  • Meteorologische omstandigheden

U begrijpt dat het standaard inkopen van energie op het einde van uw lopend contract meestal niet het beste idee is. Inkoop van energie gebeurt best op het ogenblik dat energieprijzen laag staan. Wist u trouwens dat u energie tot 3 jaar op voorhand kan inkopen op de energiemarkt?


Inkopen met kennis van zaken

Een goede energieprijs is belangrijk, contractuele voorwaarden van een energiecontract zijn dat evenzeer! Belangrijke componenten in een onderhandeling, waarin u als bedrijf meestal te weinig inzicht en ervaring heeft.

U wil uiteraard een product op maat van uw bedrijf. Hier houden we rekening mee:

  • Is een vaste energieprijs belangrijk voor u?
  • Wat met het afnamevolume? Is dit elk jaar vrij constant of heeft u een eerder fluctuerende afname?

Eddy Poncelet van EnergyCare was jarenlang verantwoordelijk voor de opmaak van B2B energiecontracten bij een belangrijke leverancier. Hij kent dus als geen ander "de kleine lettertjes" van de contracten.

Daarom bepalen we bij EnergyCare zelf de voorwaarden waaraan uw energiecontract moet voldoen. Enkel de leveranciers die in lijn met deze voorwaarden aanbieden, komen in aanmerking. Zo bent u zeker dat de voorwaarden van het energiecontract op maat zijn van uw bedrijf en u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.